De Auti Actie Dagen

Wat zijn de Auti Actie Dagen?

Drie keer per maand organiseren we op zaterdag een activiteitendag voor kinderen van 6 tot 12 jaar met een autisme spectrum stoornis. We doen spelletjes, knutselen, spelen buiten en gaan één keer per jaar op uitstapje.

Kinderen met autisme kunnen op deze dagen praktische sociale vaardigheden ontwikkelen.

De activiteiten vinden plaats op het terrein van Stichting BIO in Arnhem. Dit is een mooie, overzichtelijke en kindvriendelijke locatie met toegang tot bos, kinderboerderij, paardenstal, zwembad, bioscoopzaal en allerlei andere speelmogelijkheden.

De dagen staan in het teken van samen plezier maken en samen spelen in een gestructureerde en begeleide omgeving. We kiezen voor groepen van ongeveer acht kinderen en bieden een programma en begeleiding passend bij de kinderen. Voor het ene kind betekent dit dat hij of zij tijdens een Auti Actie Dag een eigen begeleider heeft, voor het andere kind betekent dit dat hij of zij een begeleider 'deelt' met één of twee andere kinderen.

Voor wie zijn  de Auti Actie Dagen?

De Auti Actie Dagen zijn bedoeld voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Alle kinderen hebben een autisme spectrum stoornis. Sommige kinderen hebben een bijkomende stoornis of (verstandelijke) beperking. Kinderen van alle niveaus zijn welkom. Twijfelt u of de Auti Actie Dagen geschikt zijn voor uw kind? Neem dan contact op met de coördinator van de Auti Actie Dagen. Zij kan met u overleggen of de Auti Actie Dagen voldoende aansluiten bij uw kind, of we verwachten de juiste begeleiding te kunnen bieden en in welke groep uw kind dan het beste zou kunnen deelnemen.

Of uw kind kan deelnemen hangt af van of er plek is in een groep en of uw kind voldoende aansluiting kan vinden bij de groep en het groepsproces. Onze maatstaf is dat ieder kind plezier moet beleven aan de dagen.

Een keer proefdraaien is mogelijk.

Door wie?

De Auti Actie Dagen zijn onderdeel van KrekelAutismeCoaching en worden geheel georganiseerd en begeleid door een enthousiast team getrainde vrijwilligers onder leiding van een professionele kracht. Ze delen één gemeenschappelijk doel: er samen voor zorgen dat de kinderen samen plezier kunnen beleven tijdens de Auti Actie Dag.

Contact

Bent u nieuwsgierig geworden naar de Auti Actie Dagen? Neemt u dan gerust contact op met de coördinator. U kunt haar bereiken door een email te sturen naar: autiactiedagenarnhem@gmail.com. Heeft u liever telefonisch contact? Geef dat dan aan in de mail, de coördinator zal u dan bellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten