zondag 13 januari 2019

Auti Actie Dag 12 januari 2019


Vandaag stond in het thema van de Noordpool en de Zuidpool. In de ochtend kwamen de kinderen al met veel enthousiasme binnen. Iedereen had er weer erg veel zin in. Iemand had een pinguïn knuffel mee, wat natuurlijk goed paste bij het thema! Helaas begon het al snel te regenen, waardoor buitenspelen niet zo goed kon. Binnen zijn er veel verschillende spelletjes gespeeld, puzzels en bouwwerken gemaakt met duplo. Om 11 uur was het tijd voor fruit. Tijdens het fruiteten hebben we het gehad over de Noord –en Zuidpool. Er kwamen veel weetjes voorbij over de dikte van het ijs, de dieren op de polen enz. Ook kwam er een wereldbol tevoorschijn waar mooi op te zien is waar de polen liggen.
Na het fruit eten was het alweer tijd voor het knutselen. Ook waren de knutsels in het thema Noordpool en Zuidpool. Er zijn mooie ijskristallen, ijsberen, ijsbloemen en iglo’s gemaakt. Na al het knutselen was het alweer snel tijd voor de lunch, met lekkere zachte broodjes!
Tijdens de middagactiviteit zijn de kinderen naar het Noordpool-Zuidpool lab gegaan. De kamer naast de ruimte was omgetoverd tot proefjesruimte. Van te voren hebben we een proefje gedaan met een ijsklontje op olie. En wat bleek? Het ijsblokje zonk (op water blijft hij drijven). Toen hij was gesmolten bleef het water onder de olie liggen! Ook in het lab hebben de kinderen bijzondere ontdekkingen gedaan. Ze hebben ijs gemaakt, zonder diepvries! Ook zijn er mooie iglo’s gebouwd. Niet van sneeuw, maar van suikerklontjes.
In de middag hebben de kinderen lekker gespeeld. Tussendoor hebben we ons opgewarmd met warme chocolademelk en bijzondere pinguïnsnoepjes. Lekker!!!! Na het drinken en de snoepjes mochten de kinderen naar het meeting point, waar leuke spelletjes zijn gespeeld.
Om vier uur kwamen alle ouders hun kinderen weer ophalen en was de dag alweer voorbij. Tot de volgende keer!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten