zondag 18 november 2018

Auti Actie Dag 17 november 2018

AAD 17 november. 

Met wat minder kinderen dan gedacht hebben we dag rustig kunnen opstarten. Een spelletje doen, wat knex'en of juist buiten spelen en lekker rond skelteren.
Het was er heerlijk weer voor! 

Tijdens het fruiteten sloten er nog twee kinderen aan, gelukkig nog op tijd voor het knutselen en het bezoek van Sascha met de Teun (de therapie hond).
Voordat ze kwamen hebben we ons voorbereid en vragen bedacht die we Sascha wilde stellen.
We hebben de vragen op papier gezet en zijn vervolgens de 'denk-spelletjes' voor Teun gaan maken.
De truc was om hondensnoepjes in een constructie te verwerken zodat Teun zijn best moest doen om er bij te kunnen en ze als beloning op te eten...

Eerst was het tijd zelf lekker te lunchen. Dit keer een met lekkere broodjes, gebakken eitjes en ja... toch ook weer de tosti's. Er is een hoop brood op gegaan, dus mocht er minder avond worden gegeten dan ligt dat daar aan! 

Na de lunch nog even lekker spelen en toen kwam eindelijk Sascha aan met haar hond Teun.
Sascha heeft eerst alle vragen van de kinderen beantwoord en uitleg gedaan over hoe je Teun het beste kon begroeten en benaderen. Voor sommige kinderen niets nieuws maar voor andere best spannend. De kinderen mochten eerst nog even met hem kennis maken terwijl hij aan de lijn zat.
Vervolgens mocht hij alle spelletjes uitproberen die de kinderen gemaakt hadden. 
Wat een lieve, slimme hond! Ook de kinderen die het spannend vonden waren zichtbaar aan het genieten. Naderhand hebben de kinderen en Teun lekker buiten gespeeld, ook daar hebben ze hem flink aan het werk gezet door stokken te gooien en gaten te laten graven. 
Als afsluiting hebben we nog samen wat gedronken en wat lekker gegeten. 
Na het afscheid van Teun was er nog maar kort om vrij te spelen. Sommige kinderen hebben hun knexconstructie afgemaakt of zijn naar het meetingpoint gegaan. 
De dag vloog weer voorbij....

Tot 15 december allemaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten