zondag 11 november 2018

Auti Actie Dag 10 november 2018


AAD 10 november; thema dieren
Vandaag stond in het thema van Dieren. In de ochtend is er een mooie dierenkamer ingericht, met boeken, spellen en speelgoed over dieren. Tijdens de inloop werd er gespeeld met de poppen en het winkeltje, werden er kunstwerken gemaakt met strijkkralen en werd er gebouwd met duplo. Al snel gingen er kinderen buiten genieten van het nog droge weer. Om elf uur was het alweer tijd voor het drinken en het fruit.
Na het fruit eten werd alles klaar gezet voor het knutselen. We zijn gestart in de themakamer. Daar hebben we het gehad over eigen huisdieren, en daar kwamen bijzondere dieren naar voren: pikachu en zelf een krokodil. Ik hoop maar dat dat knuffels zijn, want anders is dat wel erg gevaarlijk!!! Verder waren er kinderen met honden en katten. Ook bij de lievelingsdieren kwamen bijzondere dieren naar voren: neushoorn, muisjes, ratten, giraffe. Wat een dierentuin! Na al deze leuke en gekke dieren was het tijd voor de knutsel: hondenspeeltjes maken. Alle kinderen kozen een speeltje uit en begonnen met knutselen, en wat een mooie resultaten. Er werd zelfs een hond gemaakt van dozen en eierdozen, heel mooi!
Om 12:30 was het alweer tijd voor de lunch. Deze keer met heerlijke tosti’s, hmmmm! Na de lunch hebben de kinderen lekker buiten gespeeld. Ondertussen kwam de hond met zijn baasje al binnen. Om half twee was het dan eindelijk zover, de ontmoeting met de therapiehond Teun. Wat een gezelligheid. Na het kennismaken en het aaien was het tijd om buiten te gaan spelen. Een voor een werden de spelletjes uitgeprobeert, en wat genoot Teun ervan. Hij deed ontzettend zijn best en was erg blij met al die leuke spelletjes. Daarna was er gelukkig nog tijd om even met hem te spelen en te rennen. Om kwart voor drie had iedereen dorst van al dat spelen en rennen, en was het tijd voor een drinkpauze met natuurlijk een snoepje! Na het drinken was het tijd om weer afscheid te nemen van Teun. Iedereen heeft nog lekker gespeeld. Er werden mooie bouwwerken gemaakt met funma├»s. Ook werd er een boekje gelezen over honden en andere leuke dieren.
Om vier uur kwamen alle ouders hun kinderen weer ophalen en was de dag alweer voorbij. Tot de volgende keer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten