maandag 10 september 2018

Auti Actie Dag 8 september 2018

Blog Auti Actie Dag 8 september 2018

Het thema was dit keer Superhelden. Dit leefde al wel bij sommige kinderen want er werden wat persoonlijke spulletjes mee gebracht om te laten zien wie hun superheld was. Niet alleen superhelden waren in trek. Ook de Hulk kwam te voor schijn.
Er werd tot aan het fruiteten gespeeld met de duplo of er werd potje monopoly gespeeld. 
Andere wilde liever even buiten voetballen of trampoline springen. Er heerste een rustige sfeer en voordat we het wisten was het al weer tijd om fruit te eten. Bij één van de kinderen zat een tand los, die was er door het eten van de appel uitgevallen.  Even was hij zoek maar gelukkig kon hij in een doekje ingepakt mee naar huis.
Na het fruiteten werd er nog even gespeeld voordat er geconcentreerd gewerkt werd aan een eigen superhelden logo of masker.  Kijk maar eens naar de foto's voor de mooie resultaten!
Een clubje kinderen wilde voor de lunch nog een kijkje nemen bij de nieuwe speelattributen en hebben een wandeling gemaakt door het bos. Andere kinderen wilde liever hun superhelden outfit perfectioneren of er werd geholpen de lunch voor te bereiden.
We mochten kiezen tussen een gekookt of gebakken eitje waar we later lekker van hebben gesmikkeld! Naderhand was het tijd voor het beantwoorden van de moeilijke vraag: Waarom ben jij een superheld? Al dan niet met begeleiding heeft ieder daar voor zich over nagedacht. 
Het was wel moeilijk om te verzinnen maar iedereen heeft uiteindelijk wat kunnen benoemen of laten zien aan de groep. We hebben gekeken naar gave spring, klim en verstop-kunsten. Andere hebben op een andere manier gepresenteerd dat ze bijvoorbeeld goed waren in programmeren.  Tijdens een korte pauze kreeg iedereen wat te drinken en wat lekkers (haribo, mix zakje). Na wat ruilen (geen huilen) van snoepjes werd er verder buiten gespeeld. Andere speelde liever bij het meetingpoint achter de x-box of de computer. Ook werd daar nog een bordspelletje gespeeld.
Kortom, het was weer een geslaagde dag!!

Tot de volgende keer!Geen opmerkingen:

Een reactie posten