zondag 16 september 2018

Auti Actie Dag 15 september 2018


Blog 15-09-2018
Op deze heerlijke septemberdag mochten we weer een fijne AAD hebben. Vandaag stond in het teken van “stripboeken”. De meeste kinderen hadden dit vooraf al van hun ouders gehoord en waren benieuwd wat we vandaag zouden gaan doen. Maar eerst was het nog tijd om even lekker vrij te spelen. De kinderen zochten elkaar op om gezellig te tafelvoetballen of buiten te spelen en anderen vonden het fijn om eerst even zelf een spelletje te doen of met de strijkkralen wat moois te maken. Na het vrijspelen stonden er kannen drinken klaar met een lekker stuk fruit. Vervolgens kon de knutselactiviteit van de dag besproken worden. We zouden een eigen stripverhaal gaan maken! En tijdens het kletsen over stripboeken bleek al dat het thema goed aansloot bij de kinderen, want ze wisten al veel stripverhalen te noemen!
De kinderen gingen heerlijk aan de slag en er werden prachtige stripverhalen getekend en geschreven (zie voor een van de verhalen de foto). Na het knutselen was er nog genoeg tijd om naar buiten te gaan. De zon scheen heerlijk dus dat was genieten geblazen!
Na al het knutselen en spelen waren we allemaal al weer flink hongerig en konden we aanschuiven voor de lunch. De tosti’s smaakten ook dit keer weer superšŸ˜Š!
Toen de buikjes rond gegeten waren, was er weer nieuwe energie om verder te spelen en al snel werden de skelters weer tevoorschijn gehaald om over het terrein te crossen. Vervolgens was het tijd voor de gezamenlijke activiteit “de zoektocht naar de verloren geldkist van oom Dagobert Duck”. De kinderen moesten verschillende vragen, geheel in het thema van stripboeken, beantwoorden om zo elke keer een hint te krijgen naar een plek op het terrein om zo uiteindelijk bij de plek aan te komen waar de geldkist lag. De vragen werden vlot allemaal goed beantwoord en al snel waren we op de juiste plek aangekomen en was de geldkist gevonden. In de kist bleek naast geld ook wel heel veel lekkers te zitten!
Met een glaasje limonade konden we met zijn allen genieten van het lekkers uit de gevonden kist van oom Dagobert. Tot slot was het tijd om allemaal nog te doen waar we zin in hadden voordat de dag er alweer op zou zitten. Kinderen gingen naar buiten om te spelen, naar het meeting point en anderen bleven binnen om nog even hun stripverhaal af te maken of met de strijkkralen te spelen.
Het was een heerlijke dag!


* foto volgt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten